BoerVeilig
 

Wil jij weten hoe je ervoor staat?

Als ondernemer wil je natuurlijk het beste halen uit jezelf, het bedrijf en de mensen met wie je samenwerkt. Maar wel op een zo veilig mogelijke manier. En niet alleen nu, maar ook in de toekomst met de volgende generatie. Wil je weten hoe je er voor staat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waarop je dit zelf kunt toetsen. 

 BoerVeilig test


Hand-out BoerVeilig

Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee dodelijke ongevallen te voorkomen. In deze hand-out vind je de meest voorkomende gevaren en risico's.

Veiligheidsscan

Deze scan is ontwikkeld door Veilig op 1 en laat je door een 1 tot 5 puntenscore weten of veiligheid bij jouw bedrijf op 1 staat. Het ‘scannen’ van jouw bedrijf duurt ongeveer 15 minuten en gaat over onderwerpen als de organisatie, cultuur en techniek. Na de scan krijg je een uitslag met eventueel verbetertips. Je kunt deze scan ook door medewerkers of andere mensen uit het bedrijf laten invullen, dan kun je (het verschil van) de uitkomsten met elkaar bespreken. De veiligheidsscan is niet verplicht en vooral geschikt voor bedrijven met personeel in dienst.

RIE

De RIE is een Risico-Inventarisatie en Evaluatie en is er voor verschillende agrarische sectoren. Met de RIE breng je de risico’s op het bedrijf in kaart en kies je zelf wat je gaat doen om deze te beheersen.

Hoe veilig rijd jij?

Er gebeuren regelmatig ernstige verkeersongevallen met (land)bouwvoertuigen. Dit willen we verminderen. Met veilige voertuigen en goed opgeleide bestuurders. Wil je weten hoe veilig jij rijdt op weg? Doe dan hier de test!