Boer Veilig
 

Veiligheid? Hoezo?

In Nederland vinden jaarlijks gemiddeld 15 dodelijke ongevallen plaats tijdens werk op de boerderij. Dit is helaas het topje van de ijsberg, want er zijn ook veel ongevallen met (ernstig) letsel. Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen. 

Veiligheid op een boerenerf is niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Jonge kinderen die vrolijk spelen en zich van geen kwaad bewust zijn, jezelf overschatten wanneer je haast hebt of nét even niet goed opletten in de trekker kan nare gevolgen hebben. Daar kunnen deze collega boeren over meepraten. Heb jij wel eens in een situatie gezeten die niet zo veilig was?  

Iedereen een veilig bedrijf

Doe de zelftest!

Een veilig bedrijf, dat wil jij toch ook? Test je bedrijf met onze online tools en kom erachter hoe veilig het is op jouw erf. Met deze tools krijg je ook inzicht in de punten die je op jouw bedrijf kunt verbeteren. Zo creëer je een veilige werkomgeving voor iedereen.

Praten met een expert

Dat kan! BoerVeilig biedt veiligheidsdeskundigen die je bij ons gratis kunt boeken om langs te komen tijdens een gezellige avond met jouw LTO-/AJK-afdeling, schoolklas of studiegroep

Handige links

Het doel van BoerVeilig is om bewustzijn te creëren en daarmee (dodelijke) ongevallen te voorkomen. Er zijn heel veel handige links en checklists in omloop om de veiligheid op jouw boerenerf te verbeteren. BoerVeilig heeft dit inzichtelijk gemaakt in dit document