BoerVeilig
 

Boek een deskundige voor jouw (melkvee)bedrijf/organisatie, studiegroep of schoolklas! 

Bijeenkomst BoerVeilig (algemeen)

De BoerVeilig-bijeenkomsten organiseren we in samenwerking met Stigas, het kenniscentrum veiligheid voor de agrarische en groene sector

Tijdens deze bijeenkomst vertelt een veiligheidsdeskundige wat zij allemaal tegenkomen onderweg. Aan de hand van foto’s, filmpjes en goed/fout-voorbeelden gaan zij het gesprek aan met de deelnemers. Hierbij krijg je natuurlijk ook de kans om je eigen vragen te stellen, want wie wil er nou niet veilig en met plezier werken op het agrarisch bedrijf?

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?

We starten met een korte uitleg over BoerVeilig, daarna gaan we direct aan de slag met voorbeelden uit de praktijk. Indien mogelijk komt ook een ervaringsdeskundige aan het woord die vertelt over het ongeval dat hij of zij heeft meegemaakt op de boerderij. 

 NIEUW: bijeenkomst mestgassen

Het is sinds kort ook mogelijk om een bijeenkomst over mestgassen te boeken voor jouw organisatie, studiegroep of schoolklas. De gevaren van mestgassen worden flink onderschat, voornamelijk omdat te hoge concentraties niet altijd met onze eigen sensor (‘de neus’) waarneembaar zijn. Welke gehaltes aan mestgassen kun je verwachten in de stal en wat kun je doen om risico’s op jouw bedrijf te verminderen? Om deze vragen te beantwoorden heeft BoerVeilig samen met Stichting I-VEE het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar mestgassen bij 12 melkveebedrijven. Tijdens de bijeenkomst wordt op een interactieve manier ingegaan op de nieuwste inzichten over mestgassen.

Meedoen? Meld je aan!

Voor meer informatie kun je mailen naar Marjan Holtland (mholtland@najk.nl).